Антонио Бандерас
Антонио Бандерас / Gulliver/Getty Images
Това не са лесни времена за никого поради пандемията, която вече засяга целия свят. Коронавирусът е причинил хаос по пряк или косвен начин и ако не вярвате, питайте Антонио Бандерас.

Актьорът създаде нова телевизионна продуцентска компания с мисълта за обучение на следващите поколения артисти. „Моят предприемачески дух излиза от необходимост“, казва той в разговор за South Summith 2020 със създателя на тази инициатива, Мария Бенхумеа, съобщава „Мари Клер“.

„Можете да спрете дейността, да станете жертва на ситуацията и обстоятелствата или да продължите да се преоткривате“, подчерта той.

Когато започва кризата, Антонио Бандерас снима филм и е на път да започне нов. Освен това театралната му компания изпълнява ангажимент в Барселона. Поради тази сложна ситуация, която доведе до тримесечно тотално блокиране, актьорът се възползва от възможността да оформи идея, която вече съществуваше от известно време, а именно да отвори продуцентска компания.

Усилията и работата го съпътстват през цялата му професионална кариера и като награда той получава множество награди, включително наградата на филмовия фестивал в Кан 2019 за ролята му в „Болка и слава“, най-добър главен актьор за същият филм на наградите на Фероз, през 2014 г. той получи Почетната награда от Испанската филмова академия „Гоя“, а през 2020 г. спечели и статуетката за фантастиката на Педро Алмодовар.

Не всичко обаче е било пътека, посипана с рози, защото през последните години Антонио Бандерас претърпява сериозни страхове във връзка със здравето си. Въпреки тези малки препятствия, актьорът е по-добър от всякога. На 10 август той призна чрез социалните си мрежи, че ще прекара 60-ия си рожден ден в карантина, тъй като е получил положителен тест за Covid-19. „Искам да направя публично достояние, че днес, 10 август, съм принуден да празнувам 60-ия си рожден ден под карантина, след като имам положителен тест за болестта Covid-19, причинена от коронавируса“, обясни той в Туитър.

Миналата година той също претърпя още един здравословен проблем Именно в шоуто на Джими Кимел той разказа този епизод , дотогава неизвестен. През 2017 г. той претърпява инфаркт, след което му е направена коронарография, при която са имплантирани три стента и беше извършена аблация поради аритмия, от която той страда дълго време. "Втори шанс да променя живота си", казва той в интервюто. Партньорката му, Никол Кимпел изиграва много важна роля в тази история. "Никол страда от често главоболие и отиде до аптеката да купи аспирин и болкоуспокояващи.. На следващата сутрин вече имах симптоми и тя сложи хапче под езика ми. Това ми спаси живота", каза Антонио Бандерас .

Антонио Бандерас започва актьорската си кариера с поредица от филми на режисьора Педро Алмодовар, с когото е създал чудесно приятелство. Това се случва през 80-те години и по-късно се появява в различни холивудски филми.

Антонио е във връзка с Никол Кимпел. Те се срещат през 2014 г. на филмовия фестивал в Кан, след като актьорът се разделя със съпругата си, Мелани Грифит.

Двойката се среща на снимачната площадка на „Ту Мъч“ през 1995 г., прекарват повече от двадесет години заедно, но през 2014 г. Всеки тръгва по своя път. Въпреки развода, те продължават да поддържат отлични отношения и не се колебаят да бъдат заедно в специални моменти като рождени дни.

Стела дел Кармен е родена от връзката му с Мелани Грифит. Младата жена поддържа много добри отношения с настоящата партньорка на баща си, Никол Кимпел.

След дългата си професионална кариера Антонио Банерас е видял, че талантът и усилията му са възнаградени. През 2015 г. той печели почетната награда
„Гоя“ и пет години по-късно получи награда за ролята си във филма „Болка и слава“ на Педро Алмодовар.
БГНЕС