Анджелина Джоли е най-красивата жена в света
Анджелина Джоли е най-красивата жена в света / снимкa: БГНЕС

Актрисата Анджелина Джоли беше определена за най-красивата жена в света. Приятелката на Брад Пит получи 58% от гласовете на участниците в он-лайн анкетата на сп. "Венити Феър", съобщи БГНЕС.

 

Супермоделът Жизел Бюндхен е на второ място, с едва девет процента. На трето място, с четири процента от гласовете, е Холи Бери.

 

Организаторите на анкетата помолили участниците да изберат най-красивата жена от списък с 19 дами, сред които певицата Бионсе Ноулс, актрисата Гуинет Полтроу, моделът Бар Рафаели, йорданската кралица Рания и първата дама на Франция Карла Бруни.

 

Според авторите на допитването, от милиардите жени по света само заради 19 от тях може да избухне война. Образът на тези красиви жени е сравнен с този на Елена от Троя, а сп. "Венити Феър" пише на своята страница в интернет, че те идват от двете полукълба на света и сред тях има легенди, млади момичета, кралица, първа дама и поне две интимни партньорки на Леонардо ди Каприо.

 

В класацията на списанието влизат още Пенелопе Крус, Скарлет Йохансон, Дженифър Конъли, Катрин Деньов, Фрейда Пинто, Наталия Водианова, Кейт Бланшет, Ел Макферсън, Кейт Мос, Кери Уошингтън.