/ Форум Филм България
Филмът на Гай Ричи по анимацията на "Дисни" от 1992 г. - "Аладин", продължава да е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на младия крадец и желанието му да спечели сърцето на принцеса Жасмин, дори и с помощта на джина от лампата, са гледани от 77 584 зрители и има 845 867 лева приходи за десетте дни у нас.

Втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - "Годзила: Кралят на чудовищата", който е 33-тият поред филм за филмовото чудовище и продължение на филма от 2014 г. Битката на древните супер видове, които заплашват съществуването на човешката раса, е гледана от 13 323 зрители и има 153 857 лева приходи за първите три дни у нас.

„Аладин“ е най-гледаният филм и у нас

На трета позиция е все още неизлязлата официално анимация "Сами в къщи 2", чиято премиера е в средата на юни. За детския празник - 1 юни - филмът е гледан от общо 3503 зрители и има 47 265 лева приходи за еднодневната му предпремиера.

Четвърто място сред най-гледаните филми е за екшъна "Джон Уик 3", който според оригиналното си заглавие е посветен на част от латинска сентенция, а именно - "Готви се за война". Случващото се с героя на Киану Рийвс непосредствено след обявяването му за враг от "Високата маса" и даването на награда за главата му е гледано от вече 41 424 зрители и има 386 044 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас.

Анализаторите очакват рекордни приходи за „Дисни“ през летния филмов сезон

Пето място е за руската анимация "Великото пътешествие". Какво се случва след като разсеяният пощальон Щъркел оставя бебе панда пред дома на мечката, а тя решава заедно с дружината от заек, вълк, пеликан и тигър да го занесе на истинските родители са гледали 13 345 зрители и има 118 420 лева приходи от билетите им за трите седмици у нас.

На шеста позиция в топ 10 е втората премиера от миналия уикенд - "Рокетмен", биографичната история за началото на творческия път на Елтън Джон. Пътят на трансформация на Реджиналд Дуайт в познатия и популярен поп-изпълнител е гледан от вече 2465 зрители и има 26 966 лева приходи за първите три дни у нас.

Седмо място е за анимацията "Pokemon: Детектив Пикачу". Приключенията на Тим, който трябва да открие баща си и прибягва до услугите на детектива-покемон Пикачу са вече месец на екраните у нас и за това време са ги гледали 40 430 зрители и има 387 085 лева приходи.

Осма позиция е за третата премиера от миналия уикенд - трилърът "Мамчето". Превръщането на Сю Ан от незабележителна домакиня в център на вниманието, а домът й - в място на купони на колежани са гледани от 2036 зрители и имат 18 718 лева приходи за първите три дни у нас.

Девета позиция е за анимацията "Ugly Dolls". Могат ли грозните кукли от Грозенград да компенсират с добрина и други качества физическата красота са видени вече от 6804 зрители, като 52 344 лева са приходите от билетите им за трите седмици у нас.

Десето място е за друга анимация - "Парка на чудесата", която е вече близо два месеца сред първите десет най-гледани филми у нас. За това време са я гледали 43 988 зрители и има 415 119 лева приходи.

Извън първите десет най-гледани филми е четвъртата премиера от миналия уикенд - "Лодките". Норвежката анимация за спасяването на кораб в беда от малката лодка Елиъс е гледана от 308 зрители и има 2024 лева приходи. Петата премиера е аржентинската драма "Тайните на Киетуд", която е гледана от 76 зрители и има 617 лева приходи. Шестата премиера е българският документален филм "Студената война", който има 40 зрители и 270 лева приходи.