Адел е любимият изпълнител на британците
Адел е любимият изпълнител на британците / снимка: БГНЕС, архив

Певицата Адел беше определена за любимия артист на британците в обществено допитване осъществено вчера, когато тя отпразнува 24-я си рожден ден. Според данните 730 000 почитатели я поставили на първо място. Освен това феновете на певицата похарчили над 36 млн. паунда за свързани с нея стоки и за билети за концертите й между 2011 и 2012 г.

Това е още една изключително успешна седмица за Адел, след като албумът й „21”, достигна нови висоти. Той надмина по продажби албума на Майкъл Джексън „Трилър” тази седмица и се превърна в петия най-продаван диск на всички времена.

Данните на Официалната чарт компания показват, че вторият албум на певицата е бил продаден в 4 274 300 копия, с 500 повече от албума на Джако. В класацията на компанията за продажба на билети StubHub за любимите артисти на британците Адел изпреварва групата Тейк Дет, която е била посочена като любима от 700 000 почитатели. Същият брой хора на възраст между 16 и 54 години са гласували за Колдплей, отбелязва БГНЕС.

Почитателите на Таке Дет са похарчили най-много пари за билети за техни концерти и за стоки, свързани с тях, близо 40 млн. паунда. Почитателите на Колдплей пък са похарчили едва 15 млн. паунда през миналата година.

На четвърто място британците са поставили Фу Файтърс и Пинк, като за всеки от тях са гласували 400 000 души, а Риана е била подкрепена от 370 000 жители на Острова, които са похарчили за билети за нейни концерти и за стоки, свързани с нея, общо 11 млн. паунда.