От актьори до магьосници и принцеси – известните личности, които не са завършили училище са много и най-различни, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пет знаменитости, успели да си спечелят милиони долари и хиляди фенове, въпреки липсата на гимназиална диплома:

Риана

Певицата Риана предприема невероятно смела стъпка, когато е само на 16. Тя напуска родния Барбадос и се мести в Щатите, за да преследва мечтата си за музикална слава. Това коства на звездата гимназиалното ѝ образование, но ѝ спечелва (към днешна дата) 9 награди “Грами” – равносметка, която според нас си е струвала. Рири изглежда също смята така: “Откакто напуснах Барбадос, не съм поглеждала назад,” споделя тя.
 

Даниел Радклиф

Хари Потър може и да е най-известният възпитаник на “Хогуъртс”, но актьорът, влязъл в образа му – Даниел Радклиф, явно не е толкова голям фен на ученето. Заради снимките на хитовата поредица, които започват, когато той е само на 11, англичанинът така и не завършва гимназията. Ролята на “момчето, което оцеля” обаче му носи над 100 милиона долара, така че ако питате нас, Дан си е добре и без диплома.
 

Джони Деп

Друг актьор, зарязал ученето заради кариерата, е Джони Деп. В неговия случай обаче причина е било не киното, а... музиката. Като тийнейджър, екранният Джак Спароу е китарист на групата “Kids” (“Деца” – бел. прев.), в която свири заедно с приятели. Джони не успява да се превърне в рок звезда, но няколко години по-късно печели първата си филмова роля (в “Кошмар на Елм Стрийт”). Останалото, както се казва, е история.
 

Мерилин Монро

Като говорим за дръзки решения, няма как да не споменем Мерилин Монро. Филмовата икона напуска училище едва на 16, за да се омъжи за съседския син Джеймс Дохърти. Това решение е резултат не на тийнейджърска фриволност, а на инстинкт за оцеляване, тъй като майката на Мерилин е хоспитализирана, актрисата има избор между това да се задоми или да бъде пратена в сиропиталище.
 

Джим Кери

Друга знаменитост, принудена от обстоятелствата да спре с образованието, е Джим Кери. По времето, в което Джим ходел на училище, семейство му било толкова бедно, че им се налагало да спят в каравана. Така, на 16 години актьорът напуска гимназията, за да работи като санитар. За щастие сега Джим вече няма такива проблеми. Със 180 милиона долара в банковата си сметка, днес той е една от най-добре платените звезди в Холивуд.
 

Принцеса Даяна

Покойната принцеса Даяна изглежда не е обичала да се задържа в класната стая. Тя се проваля на годишните си изпити два пъти, преди да напусне училище, когато е на 16. Няколко години по-късно лейди Ди се жени за принц Чарлз и става кралска особа. За неин късмет, “принцеса” е една от малкото длъжности, за които не ти трябва гимназиална диплома.