Според Борисов най-лошото за България е кабинет на БСП, подкрепен от ДПС и Атака
Според Борисов най-лошото за България е кабинет на БСП, подкрепен от ДПС и Атака / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов: Станишев и Местан искат да ни обвинят в това, което правят те
64050
Борисов: Станишев и Местан искат да ни обвинят в това, което правят те
  • Борисов: Станишев и Местан искат да ни обвинят в това, което правят те

Вероятно има договорка да се сформира кабинет с мандата на БСП, който да бъде подкрепен от ДПС и няколко депутати от партия „Атака”, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, ако това се случи, то ще е най-лошият сценарий за България.

„Аз вече се научих да чета между редовете това, което казват Местан и Станишев. В това, което правят те, искат да обвинят нас. Това е повече от видно. Да искат да направят правителство с повече от 120 депутати, сиреч нямат възможност да го направят, това означава, че те са се разбрали с някой от другите две партии. Явно е, че с ГЕРБ не са се разбрали, освен ако не подхождат към някой от нашите депутати, да видим. А иначе предполагам, че сценарият, който ще изиграят, е няколко депутати от Атака да напуснат, да гласуват за тях, след това да бъдат заклеймявани от Волен Сидеров, а всъщност щом като искат да правят правителство със 120 народни представители, значи те са се разбрали с „Атака”, каза Борисов.

ГЕРБ ще се съобрази с датата за свикване на 42-то Народно събрание, която бъде предложена от останалите три партии, заяви Борисов.

Той допълни, че бившият конституционен съдия Георги Марков консултира ГЕРБ по въпроса за касирането на изборите. Борисов каза още, че партията ще пусне жалба за касиране на изборите, а юрист ще обясни каква ще е „механиката” на действията.

„Думата прокуратура не искам да я чувам и съм забранил да се говори за това. Защото след всяка думичка има реакция, затова не искам да говоря”, прекъсна Борисов въпрос на журналисти, свързан с прокуратурата..

Според Борисов найлошото за България е кабинет на БСП подкрепен от ДПС и Атака
netinfo