Сидеров: ГЕРБ се обаждали на депутати от Атака с обещания за власт, пари и постове
Сидеров: ГЕРБ се обаждали на депутати от Атака с обещания за власт, пари и постове / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че засега знае за двама свои депутати, чиито имена отказа да назове, че са поканени чрез телефонен разговор от Искра Фидосова с обещанията за „власт, пари и постове, защото ГЕРБ само това може да предложи". Той уточни, че не знае да има обаждания от БСП и ДПС към депутати от „Атака", както по-рано съобщи Бойко Борисов.

Сидеров не се отказва от желанието си да управлява държавата и заяви, че ако стане премиер с мандата на Атака, не само ще стартира строителството на АЕЦ Белене, но и вече знае откъде да намери финансирането.

На въпрос какви отстъпки е склонен да направи, за да подкрепи „Атака" програмно правителство, Сидеров заяви, че отстъпки с националните интереси не могат да бъдат направени от неговата партия. Той обаче подчерта, че никой още не е заявил какво ще направи и допълни, че той може да одобрява или не само конкретни действия.

Сидеров ГЕРБ се обаждали на депутати от Атака с обещания за власт пари и постове
netinfo

Лидерът на Атака е категоричен, че първите две партии, спечелили най-много гласове, трябва да кажат как ще повишат доходите на българите. „Това не го искам аз, това го иска българският народ и ако щете, европейското ни членство, защото е позорно и унизително българинът да е 10 пъти по-ниско заплатен от своя колега в европейска държава", коментира той.

Сидеров изрази съгласието си първото заседание на 42-рото Народно събрание да бъде на 21 май, тъй като от партията смятат, че трябва да се работи бързо и да се приемат решения.