Местан: Борисов да се пренесе в реалността, вотът показа, че моделът му е неуспешен
Местан: Борисов да се пренесе в реалността, вотът показа, че моделът му е неуспешен / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Лидерът на ДПС Лютви Местан отхвърли категорично твърденията на Бойко Борисов, че движението е прехвърлило гласове на БСП. Коментарът му дойде, след като излезе от консултациите при президентът Росен Плевнелиев. По думите му няма съпротива първото заседание на 42-рото Народното събрание да бъде на 21 май. Местан увери, че председателят на парламента няма да бъде представител на ДПС.

Според Местан е време Бойко Борисов да се пренесе в реалността. „Имаме сериозни основания да се притесняваме за състоянието на господин Бойко Борисов, защото не съм чул по-нелепи твърдения. Разбирам, че го боли от тежката загуба, но да ражда чак такива недомислия, не само езикови, не му прави чест”, каза Местан.

Местан Борисов да се пренесе в реалността вотът показа че моделът му е неуспешен
netinfo

Според него Бойко Борисов наистина е претърпял тежка загуба на изборите от гледна точка на коректния прочит на резултатите от вота. „Борисов спечели изборите преди четири години с много искрен и мощен вот на българските граждани. Той се яви като алтернатива на тройната коалиция, от която в 41-вото Народно събрание оцеляха парламентарните групи на БСП и ДПС. Т.е. той се яви като алтернатива на БСП и ДПС и цялото му управление се изграждаше на основата на разграничението от тях. В този смисъл вотът на българските граждани на 12 май беше за това дали е бил успешен моделът на властта Борисов-Цветанов, ще рече ГЕРБ”, коментира Местан. Категоричният вот е, че моделът „Борисов” е неуспешен, заключи той.