ВМРО-НИЕ прогнозира сериозно купуване на гласове за местните избори наесен
ВМРО-НИЕ прогнозира сериозно купуване на гласове за местните избори наесен / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
ВМРО-НИЕ прогнозира сериозно купуване на гласове за местните избори наесен
44632
ВМРО-НИЕ прогнозира сериозно купуване на гласове за местните избори наесен
  • ВМРО-НИЕ прогнозира сериозно купуване на гласове за местните избори наесен

Най-много платени гласове от 20 години насам ще има на предстоящите местни избори, алармира в Пловдив председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Според него има места, където вотът ще струва повече от 100 лв. В някои общини се очаква над 50% от гласовете да бъдат платени.

„Притеснителното е, че ромите роптаят срещу ниските цени и постепенно започва едно наддаване за платения вот”, изтъкна още Атанасов. Като община със сериозни проблеми с търговията на гласове той посочи Варна. По думите му засега в Пловдив няма индикации за сериозно манипулиране на предстоящия вот.

Атанасов очаква ВМРО-НИЕ да спечели в няколко областни центъра, сред които Пловдив, Сливен, Благоевград и Ямбол. В Хасково, Кюстендил и Монтана партията подкрепя досегашните кметове. Освен самостоятелно, политическата сила участва на изборите и в коалиция с десни партньори като ОДС, с които подкрепят кандидатите на София и Русе. ВМРО-НИЕ вече има регистрации в 126 общински избирателни комисии в страната.

Според лидера опонентите от ВМРО-БНД атакуват пред избирателните комисии абревиатурата ВМРО-НИЕ в градовете, където са най-успешните кметове, избрани в коалиция с партията - Хасково, Плевен, Монтана и Кюстендил. По думите на Атанасов Красимир Каракачанов изпълнява поръчка на ГЕРБ и БСП. В Плевен регистрацията на коалицията, която издига Найден Зеленогорски, беше атакувана първо от Каракачанов, а впоследствие БСП довърши започнатото от него.

В 18 общини Централната избирателна комисия ни лиши да се явяваме на изборите с ВМРО-НИЕ, там ще бъдем изписани с цялото си име, уточни Атанасов. Според него обаче абревиатурата е напълно законна и това е подплатено с решенията на Софийски градски съд и Върховен касационен съд.

Новини от Пловдив