Касим Дал обеща алтернатива на ДПС без доносници и агенти
Касим Дал обеща алтернатива на ДПС без доносници и агенти / Дарик-Кърджали

Пред препълнения салон на театъра в Кърджали Касим Дал обеща алтернатива на ДПС още на предстоящите местни избори без доносници и агенти на бившата Държавна сигурност.

„Доган ще влезе в историята не като борец за права и свободи, а като острието, като машата на службите на тоталитарната държава", не пропусна да атакува доскорошния си съратник Дал. Освен местни негови симпатизанти, за да го подкрепят тук бяха дошли и наши изселници от Турция. Касим Дал заедно с Корман Исмаилов, проф. Людмил Георгиев и журналиста Тома Биков се обявиха за създаване на алтернатива на сегашната политическа система.

"Дали под формата на независими или на гражданско движение, но ще издигнем кандидати. Това ще стане напълно ясно в края на май", уточни Касим Дал и се противопостави на твърденията, че е троянски кон на ГЕРБ.

Той призова своите привърженици да не допуснат на трибуните на честванията от Възродителния процес на 19 май в Джебел хора, принадлежали към службите на бившата Държавна сигурност. „Срамно е идеолози на една срамна страница от българската история, каквато е възродителният процес, да са носители на мъката на потърпевшите и жертвите на този процес", каза Дал. И се закани да продължи да обикаля градове, села, махали, "ще влезем ако трябва във всяка къща, но ще обясним и ще разкажем какво са правили тези хора - колко майки са разплакали, колко съдби са променили".

По думите на Дал на много места в България като Кърджали, Бургас, Шумен, кметовете на ДПС станали партийни секретари. Сегашната система била по-страшна от тази на БКП пред 1989 година и била необходима воля и много работа, за да се промени.

"Убеден съм че това влияние на бившата Държавна сигурност ще бъде пометено, ако не на тези местни избори, то на парламентарните", коментира още Дал.

Други новини от Кърджали