Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент
Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент
42241
Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент
  • Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент

Меглена Кунева ще се яви на президентските избори като независим и надпартиен кандидат. Бившият еврокомисар подчерта, че не търси партийна подкрепа, не изразява интересите на политици и лобита и не поема партийни ангажименти. Кунева каза, че в кампанията си ще се опира на малки дарения от много хора и обеща отчетност. Тя не посочи кой ще е кандидатът за вицепрезидент.

Цялото ръководство на НДСВ, начело със Симеон Сакскобургготски, присъства на издигането на кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Инициативен комитет от 53-ма души посочи нейното име за поста. В списъка са юристи, певци, музиканти, актьори, режисьори. Сред тях са имената на Георги Чапкънов, Даниел Вълчев, Дони, Иглика Трифонова, Йоана Буковска, Коцето Калки, Мариана Попова, Николай Василев, Чочо Попйорданов.

Меглена Кунева заяви, че до 10 дни ще публикува предизборната си платформа: „Имаме поразителни дефицити на смелост, на реформаторство, на компетентност, на гледане на десетилетия напред. Имаме огромен дефицит на самочувствие и свобода. Жизнено важно е да сменим курса. България се отдалечава от Европа", каза още Кунева.

Симеон Сакскобургготски призова на изборите да се гласува „за", а не „против", а за Кунева каза, че е запазила човешкото в себе си. „Тя най-вече е човек, извън всичките й качества, компетентност, заслуги. Мисля, че в политиката е крайно време да има и такъв подход".

Инициативен комитет издигна Меглена Кунева за президент
netinfo