БАСТА няма да се влива в други политически проекти, потвърди Мирослав Найденов
БАСТА няма да се влива в други политически проекти, потвърди Мирослав Найденов / снимка: БГНЕС, архив
БАСТА няма да се влива в други политически проекти, потвърди Мирослав Найденов
71393
БАСТА няма да се влива в други политически проекти, потвърди Мирослав Найденов
  • БАСТА няма да се влива в други политически проекти, потвърди Мирослав Найденов

Политическа партия БАСТА ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент през май, като водач на листата най-вероятно ще бъде бившият земеделски министър Мирослав Найденов, съобщиха от ръководството на партията. Самият Найденов заяви, че БАСТА няма да се влива в други политически проекти и пожела успех на бившите си колеги Павел Димитров, Иван Петров и Костадин Хаджигаев, които се присъединиха към „България без цензура".

От ръководството на БАСТА обясниха, че единственото общо между тях и партията на Николай Бареков били намеренията им да учредят Патриотичен съюз, заедно с ВМРО. Това обаче останало само на ниво уговорка. По-късно дошло предложението за разпадане на БАСТА и вливане на членовете й в „България без цензура".

Във връзка с изявлението на напусналите му колеги, че БАСТА е мъртвороден плод, Мирослав Найденов заяви:

„Макар че Иван Петров ми е колега - ветеринарен лекар, трябва да знае, че преди седмия месец не се води мъртвородено, а се води аборт. В случая не е мъртвородено. Абортирахме и абортирахме тези, които не заслужават да бъдат сред нас".

Дали след кафето на Бойко Борисов и Лютви Местан се наблюдава преструктуриране на политическото пространство, коментарът на Найденов:

„Не са нужни мурафети, кафета и баклави, или някакви закачки в Народното събрание. Нужно е на първо място и се надяваме да имаме възможността за това да се борим и ние да се променят изборните правила в България, да се даде възможност и на по-малките партии да имат определено представителство, да се даде възможност на хората, които са на улиците и чийто глас не се чува, да бъдат чути и по някакъв начин да участват в управлението на държавата", допълни Найденов.