Земеделците на Мозер и Пинчев се обединяват
Земеделците на Мозер и Пинчев се обединяват / netinfo

Членовете на Управителния съвет на БЗНС “Народен съюз” приеха в Плевен текста на споразумение за съвместно участие с единни листи в местните избори със структурите на БЗНС на Георги Пинчев. Това е първа стъпка към възстановяване на единството на БЗНС, подчерта депутатът Венцислав Върбанов.


За първи път делегатите прибягнаха и до поименно гласуване на споразумението – “за” подписването му гласуваха 47, “въздържали се” – 5, други четирима не одобриха документа. Има вече яснота и по кандидатурите за кметове по места, но ще изчакаме и заседанието на Управителния съвет на БЗНС на Георги Пинчев, което ще е на 1 септември, и след това ще съобщим конкретни имена, каза Венцислав Върбанов.

БЗНС “Народен съюз” са получили и писмо, адресирано лично до Анастасия Мозер от лидера на политическа партия “Никола Петков” Любен Божилов, който предлага Анастасия Мозер да поеме лидерството на неговата партия. Това е въпрос, който г-жа Мозер ще реши, когато се завърне в страната, обяви Върбанов. Той каза още, че единението на земеделските сили в страната е необратим процес, който набира скорост, а след местния вот ще бъде проведен и възстановителен конгрес на двата управителни съвета, който ще възвърне целостта на земеделското движение.