Зеленогроски дал обяснения в Икономическа полиция заради сигнал на ГЕРБ
Зеленогроски дал обяснения в Икономическа полиция заради сигнал на ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив
Зеленогроски дал обяснения в Икономическа полиция заради сигнал на ГЕРБ
82656
Зеленогроски дал обяснения в Икономическа полиция заради сигнал на ГЕРБ
  • Зеленогроски дал обяснения в Икономическа полиция заради сигнал на ГЕРБ

Председателят на Националния предизборен щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски е бил извикан в „Икономическа полиция" в Плевен да дава обяснения. В ефира на Дарик той обясни, че е извикан заради сигнал, подаден от ГЕРБ.

„Минах през Икономическа полиция и обясних, че няма никаква истина в това. Извикаха ме, защото нашите приятели от ГЕРБ са пуснали някакъв сигнал, след като аз снощи разкрих огромна схема за купуване на хиляди гласове и подадох сигнал, трябваше да се компенсира по някакъв начин, но да ви кажа честно, това вече не ме вълнува. Така или иначе с огромен брой купени гласове пак победихме здраво, иначе резултатът щеше да бъде още по-размазващ", каза Зеленогорски.

Найден Зеленогорски заяви, че на първия тур на местните избори в Плевен около 12 000 гласа или една четвърт от вота е бил купен.

Той допълни, че Движение България на гражданите ще внесе промени в Изборния кодекс, за да се ограничи купуването на гласове чрез въвеждане на машинно и електронно гласуване и машинно броене на бюлетините.

На втория тур на местните избори в Плевен независимия кандидат, подкрепен от Реформаторския блок, Геор Спартански печели с 59,3% от гласовете пред досегашния кмет на града Димитър Стойков, издигнат от ГЕРБ, който получава на втория тур 40,7% от гласовете.