/ Прокуратура
Той е с влязла в сила условна присъда за грабеж
Задържаха мъж за стрелба с незаконен автомат „Калашников“ във Велико Търново, съобщиха от полицията.

Сигнал за изстрели с огнестрелно оръжие в района на гориста местност в кв. „Бузлуджа“ бе получен на 7 януари, около 17:00 часа. Към мястото незабавно са изпратени екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Велико Търново.

Прокуратура

От извършените първоначални действия на полицейските служители било установено, че изстрелите са произведени от лица, возещи се в джип, управляван от 26-годишен мъж от Попово.

В резултат на проведените незабавни опративно-издирвателни действия возилото било установено на улица в града. В него пътували още двама мъже - на 26 и 23 години, от Горна Оряховица и Етрополе. На задната седалка бил намерен автомат „Калашников“.

Прокуратура

Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Назначени са експертизи, разпитани са свидетели. На 8 януари, 26-годишният от Попово, е привлечен като обвиняем, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Той е с влязла в сила условна присъда за грабеж. Предстои искане за постоянното му задържане. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

Подробности по случая дадоха на брифинг заместник-директорът ОД на МВР-Велико Търново комисар Христо Христов, административният ръководител на Районна прокуратура  Велико Търново Тихомир Шабов, говорителят на Районна прокуратура Тотко Тотев и наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.