Задържаха мъж и жена, принудили непълнолетна да проституира
Задържаха мъж и жена, принудили непълнолетна да проституира / netinfo
Полицията в Несебър откри 17-годишно момиче, обявено за национално издирване. След изясняване на случая е установено, че то е било държано заключено в хотел Слънчев бряг и принуждавано да проституира.

Издирването започнало, след като в Районното полицейско управление в Несебър се явил 24-годишен младеж, работещ като помощен персонал в жилищен комплекс в Слънчев бряг – Запад. Той донесъл бележка с призив за помощ, подписана от младо момиче.

След моменталните действия на полиция станало ясно, че на третия етаж на жилищен комплекс „Браво” 5 в Слънчев бряг в апартамент било заключено 17-годишно момиче от Костенец, обявено за общодържавно издирване на 28 май от Столичната дирекция на полицията.

След освобождаването от апартамента момичето заявило, че е държано против волята си и е принуждавано многократно да проституира. Открити и арестувани са извършителите – 26-годишният Стоян Ангелов от София и Гергана Христова, на 40 години, от Димитровград. Повдигнати са им обвинения за противозаконно лишаване от свобода. На непълнолетната жертва е предоставена полицейска закрила.

Други новини от Бургас