полиция
полиция / Thinkstock/Getty Images
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Специализираната операция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. Установено е, че ръководител на групата е 28-годишна столичанка.

Предаваме на Италия наш сводник, въртял проститутки във Венеция

Според събраните до този момент данни, чрез изградена мрежа от „сътрудници” групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

Обвиниха сводник, пласирал проститутки за 100 лева на час

При извършените претърсвания на адреси, органите на реда иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества, съобщиха от МВР.

Разбиха банда за трафик на хора и сводничество

Освен 28-годишната ръководителка на групата, задържани са още 10 души.След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения за престъпления и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”.

Задържаха 21-годишна сводничка в Разград

С постановления на Специализирания наказателен съд от 25 февруари на лидерката на групата Т.Д. и на нейна сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на друга е определена парична гаранция. Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.
 
БГНЕС