/ Sofia Photo Agency, архив
Инцидент е възникнал на кораб, който се ремонтира в кораборемонтен завод във Варна, намиращ се между село Константиново и град Белослав, съобщи пред "Фокус" говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева.
 
Сигналът за произшествието е подаден днес около 10.35 ч.

Експлозия е имало на борда на кораб, пристигнал вчера за ремонт в кораборемонтен завод във Варна, потвърдиха от пресцентъра на Община Варна. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване.

Взрив на кораб край Варна

Незабавно на място е насочен екип огнеборци от пожарната служба във Варна, както и на полицейски екипи. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на безопасността на хората в района и охлаждане на плавателния съд. Няма данни за пострадали и загинали. Действията по локализирането и ликвидирането на произшествието продължават.
 
От Община Варна уточняват, че кметът на Община Варна Иван Портних е провел разговори с областния управител Тодор Йотов и с директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев.

Извършва се проверка по случая.