/ БГНЕС
"Воля" настоява правителството да вземе мерки за прекратяване на насилието над българските лекари. В декларация от парламентарната трибуна от партията подкрепиха протестите на медици след поредния случай на насилие над лекар от болница "Шейново".
 
Родители изразиха подкрепата си за лекар от болница "Шейново"

"Така ли ще задържим медиците в България като оставяме всеки хулиган да издевателства над тях", попита Пламен Христов, който прочете декларацията от името на ПГ на "Воля". Вместо да покровителстват картелители и да се занимават с вътрешнопартийни и лобистки скандали, призоваваме управляващите партии да се заемат с реалните проблеми на хората, посочи той.
 
Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

В същото време сме свидетели и на поредното напрежение между роми и българи този път в Асеновград - проблем, който няколко дни кой знае защо не се решава, коментира Христов.

Възниква въпросът дали пък някой не се възползва от ситуацията, за да измести общественото внимание от други теми като например какво точно е ставало в НДК, защо се наложи толкова спешно държавата да вземе нов заем, защо полицаите днес са пред парламента, посочи той.