Напрежение в съда при първото заседание по делото за жестокото убийство на майка и едногодишната й дъщеричка.  Дарина и Никол бяха застреляни миналата година от бащата на детето - Викторио Александров.

Пред съда 27-годишният мъж запази мълчание. Семейството на убитата  поиска 500 хиляди лева обезщетение за смъртта на дъщерята и внучката си.

Съдът остави в ареста Викторио Александров, нови разкрития по делото

Преди да се изправят очи в очи със сочения за убиец на дъщеря им Дарина и внучката им Никол, семейство Министерски се срещнаха със свои близки в Съдебната палата.

„Няма как да не застана зад племенницата ми и детето, което нямаше никаква вина. Тази една година беше някакъв кошмар. Не го пожелавам и на най-големия си враг. Защото това е едно безсилие. Дано никой не го почувства”, споделя лелята на Дарина – Таня.

Говорят лекарите, оказали помощ на Викторио и детето му (ВИДЕО)

"Убиецът заплаши Министерска с ехидна усмивка, че „идвам”, от което съдът не направи никаква реакция, защото делото било приключило”, коментира Вера Иванова от „Системата ни убива”.

За жестокото престъпление на първото заседание не стана дума. Свидетели обаче и до днес си спомнят как, след като застрелва Дарина, Викторио обикаля София с такси, преди да убие момиченцето.

Викторио Александров разказа своята версия за злощастната нощ (СНИМКИ)

„Вярваме и се надяваме, че ще се доведе до резултата, до който цялата България очаква”, заяви майката на Дарина – Ваня Министерска.

„Ще се съберат доказателствата, накрая ще се направи коментар и ще има присъда”, заяви адвокатката на Виктория Петя Шопова. Дотогава близките на убитите ще чакат.

 Делото продължава на 22 януари.

NOVA