Венцислав Върбанов изнесе нови сигнали за изборни нарушения в Русе
Венцислав Върбанов изнесе нови сигнали за изборни нарушения в Русе / cнимкa: Sofia Photo Agency
Венцислав Върбанов изнесе нови сигнали за изборни нарушения в Русе
22359
Венцислав Върбанов изнесе нови сигнали за изборни нарушения в Русе
  • Венцислав Върбанов изнесе нови сигнали за изборни нарушения в Русе

Независимият депутат Венцислав Върбанов, избран с листата на Синята коалиция, чийто избор в сряда КС определи като незаконосъобразен, и Моньо Христов от земеделската партия смятат, че решението на съда е взето под политически натиск. Те изнесоха сигнали за други сериозни нарушения в Русе.

Съдът установи неправилно преброяване на 24 гласа в една от секциите в града, които са довели до определянето на Бюрхан Абазов от ДПС за депутат вместо Михаил Михайлов от Синята коалиция. С решението се касира изборът на Абазов и депутатското място в Русе се отнема от ДПС и се дава на сините. Това обаче автоматично води до касиране на избора на Венцислав Върбанов, избран от добричката листа на Синята коалиция и на негово място в парламента ще влезе Рушен Риза от ДПС.

Временната анкетна парламентарна комисия, която трябва да установи дали има опорочаване на вота от 5 юли, ще провери сигналите за нарушения в Русе, подадени от независимия депутат Венцислав Върбанов. Той вече е сезирал комисията за надписани 142 гласа в дунавския град  в полза на Синята коалиция.

Чуйте какви реплики си размениха задочно в НС участниците в казуса в прикачения аудиофайл