/ ThinkStock/Getty Images
Настоящата специализирана детска болница може да изгради спешно звено/спешни приемни кабинети, с каквито в момента лечебното заведение не разполага, като по този начин средствата, които са необходими за обезпечаване на спешността, ще бъдат осигурени от Министерството на здравеопазването. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Лекари и медицински сестри протестираха пред столичната детска болница (ОБЗОР)
 
Начева каза още, че в момента болницата не достига заложените от Надзорния съвет на НЗОК лимити. По думите й предстои да се обмисли възможността в условията на спешност да може да се пренасочват пациенти от едно отделение в друго.
 
Предстои да бъде направен анализ на дейността на лечебното заведение, а в средата на май ще има нова среща с ръководството и представители на медицинския персонал на болницата. Анализът ще покаже къде са слабите моменти, какъв е обемът реализирана дейност и къде са проблемите. Там, където има пропуски, министерството ще съдейства за тяхното преодоляване, добави Начева.

Лекари от Детската болница са гневни и излизат на протест
 
От страна на Министерството на здравеопазването е поет ангажимент, че в хода на преговорите по Националния рамков договор за следващите три години, специален акцент да бъде поставен върху специалността "Педиатрия" и педиатричните клинични пътеки, припомни още Начева.
БТА