/ БГНЕС
Дисциплинарната комисия на УЕФА (Съюзът на европейските футболни асоциации) официално повдигна обвинение срещу България за четири нарушения на правилника по време на вчерашния двубой с Англия в София.

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС

Срещата на Националния стадион "Васил Левски", която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

Борисов за футболния расизъм: Заради няколко олигофрени преекспонираха нещата

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона.

Расистките обиди на мача България-Англия са основна тема във Великобритания (ВИДЕО)

Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово.

От Съюза на европейските футболни асоциации са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

България загуби мача от Англия, който беше спиран два пъти заради расизъм

Все още не е определена датата, на която ще разглеждат случая.
БГНЕС