Тръгна делото за източване на САПАРД
Тръгна делото за източване на САПАРД / снимка: DarikNews

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Марио Николов и още осем души, обвинени в злоупотреби по програма САПАРД. Според прокуратурата те са виновни за източването на близо 8 млн. евро от европейските пари.

 

Бизнесменът и свидетел по делото Любомир Стойков призна, че е мажоритарен собственик и съдружник с Марио Николов във фирмата „Еврофриго”, с която са били източвани парите. Стойков заяви, че няма представа какво се случва с делото, тъй като не е подсъдим, а само свидетел.

 

На предишно заседание по случая Марио Николов беше категоричен, че престъпна група Стойков - Николов не съществува. Останалите подсъдими са съпругата на Николов Мариана, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова, Анна Шаркова, Григор Главев, Валентин Ангелов и Лазарина Георгиева.

 

Според прокуратурата парите са били източвани, след като са били купувани стари машини за преработка от фирмата на Николов. Те са били декларирани като нови. Според Марио Николов има различни доказателства, които са в състояние да го оневинят.

 

Делото ще продължи и в петък заради големия брой свидетели.