Веселин Топалов
Веселин Топалов / Sofia Photo Agency, архив
Фондация „Веселин Топалов” подаде сигнал в Прокуратурата срещу бившия министър на младежта и спорта Красен Кралев за нанесени щети на държавата в размер на 13 млн. лева във връзка със „сагата” ЦСКА, съобщава Gong.bg.  

„Призовавам Прокуратурата да разгледа предоставените от фондацията материали и в случай че се докаже, че законите са нарушени, да потърси наказателна отговорност от виновците. Смятам, че е време да се сложи край на своеволията, които пречат на развитието на българския спорт. Подобни действия, извършвани от хора с министерски ранг, хвърлят тежка сянка върху българската институция, която би трябвало да формира политики в областта на спорта, а не да възпрепятства развитието му. Фондация „Веселин Топалов” ще продължи и занапред да защитава интересите на българския спорт, като сигнализира на висок глас за различни закононарушения”, заяви световният шампион по шахмат Веселин Топалов. 

Сигналът е свързан с действия на Кралев, който според писмото е възпрепятствал държавата в лицето на НАП да събере дългове в особено голям размер от близо 13 млн. лева от ПФК ЦСКА АД.
 
Вижте в Gong.bg пълния текст на писмото със сигнала на Топалов
 
gong.bg