Катастрофа между автомобил и ТИР е станала на изхода на Кресна в посока Благоевград, съобщиха от полицията. Над четири часа път Е-79 бе затворен заради произшествието, а двама души пострадаха.

Мъж загина при катастрофа на пътя Пазарджик-Пловдив, при единия шофьор дрегерът отчел алкохолПроизшествието е станало на на около километър след Кресна в посока Симитли - около 08.30 часа тази сутрин. И двамата участници в катастрофата са чужди граждани.

На входа на Кресненското дефиле автомобил, в който пътуват баща и син - македонски граждани, навлиза в насрещното и се блъска челно в ТИР-а с румънска регистрация, който се движи към Благоевград.

БГНЕС


След удара влекачът се завърта и затваря и двете ленти. Бащата е със счупен таз в МБАЛ-Югозападна, синът му е по-леко пострадал. Движението бе възстановено в 11.25 ч., колоните от двете страни са били километрични.

БГНЕС


На видеорегистратора на товарния автомобил се вижда как колата навлиза в лентата му.

Два крана успяха да повдигнат влекача на товарния автомобил, за да го качат на репатрак. След това към 11.10 ч. пристигна нов влекач, който закачи пълното с моркови ремарке.

Така пътят бе освободен за движение след 4 часа и половина.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС