Съветници демонстративно напуснаха сесията в Сливен
Съветници демонстративно напуснаха сесията в Сливен / DarikNews.bg, архив

Цялата група на БСП и общинските съветници Радостин Русев, Ганка Василева, Андрея Андреев, Веселин Балтов, Елена Попова, д-р Радко Кесов, Петър Димитров и други демонстративно напуснаха сесията на Общинския съвет в Сливен веднага след като за заместник-председател бе избран Момчил Пантелеев от групата на Галин Кънчев „Обединени за промяна на Сливен" и бяха направени промени в постоянните комисии.

Мартин Славов прочете декларация, в която пише, че с това решение и последните остатъци от демокрация в обществения живот на Сливен били унищожени. Осъществила се е недопустима за нормалния разум наказателна мярка срещу устоите на демократизма. В декларацията се казва още, че има груб натиск, шантажи и заплахи срещу съветници от страна на кмета.

„Г-н Лечков и кликата около него скършиха волята на неколцина общински съветници. Групата на Кънчев, която получи заместник-председателско място и двама председатели на комисии, са се продали за 13 сребърника", прочете Славов. „Ако БСП са готови да се продадат за толкова, то ние не го правим", отговори Галин Кънчев и призова да престанат политическите боричкания и да се работи за гражданите на Сливен. Той е убеден, че новите хора в комисиите са по-добри от другите.

За председател на комисията по здравеопазване бе избрана Петя Иванова, на комисията по оперативен контрол - Иван Киров на мястото на Ганка Василева. Като председател на комисията по местно самоуправление Мариета Петкова бе заменена от Сашо Александров.

Други новини от Сливен