Специализираният апелативен съд така и не откри доказателства за планирани побои и убийства над полицаи и магистрати. В началото на юли Спецпрокуратурата, МВР и ГДБОП се похвалиха с разбиването на престъпна група за разпространение на наркотици.
 
Според ръководителя на Спецпрокуратурата Иван Гешев имало данни, че членовете на групата планирали побои и убийства над полицаи и магистрати, които отказвали да им съдействат. В черния списък попадали двама прокурори и няколко полицейски служители.
 
Според Гешев случаят бил индикация както за силния натиск над организираната престъпност, така и за добрата работа на Спецпрокуратурата.

Разбиха престъпна група, готвела убийства и побои на прокурори и полицаи
 
Специализираният апелативен съд остави днес под стража всички десетима арестувани членове на групата, тъй като намери, че има достатъчно доказателства срещу тях по повод обвиненията за наркоразпространение. Не така стои обаче въпросът по отношение на предполагаемата подготовка за извършване на убийства. Данни за такава съдът намира единствено в показанията на анонимни свидетели.
 
Ръководител на групата е синът на т.нар. Йоско Костинбродския – Иван Йосифов.

Издирват четирима от разбитата банда, подготвяла покушения срещу полицаи и магистрати
 
Съдът реши, че няма опасност никой от обвиняемите да се укрие, но пък можели да извършат други престъпления.
 
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.