Свидетели по делото срещу Кузов се отрекоха от показанията си
Свидетели по делото срещу Кузов се отрекоха от показанията си / netinfo
Софийският апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок по делото срещу депутата Владимир Кузов, който е обвинен за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов. Кузов обжалва пред апелативната инстанция наложената му миналата година от Софийския градски съд присъда за три години лишаване от свобода и обществено порицание.

Основните свидетели по делото Николай Кирилов и Стефан Младенов са се отрекли от своите показания. По думите на самия Кузов свидетелите са казали пред съда, че не познават депутата лично, а са го виждали по телевизията. Свидетелят Стефан Младенов е казал на закритото заседание, че никога не е посещавал района на гара Подуене и не го е запознавал лично с Кузов. Обвиняемият и неговият адвокат Николай Беров очакват оправдателна присъда.

„Беше разпитан отново Николай Благоев Кирилов. Това, което зави пред съда, е, че никога никой не му е предлагал и не е извършвал хомосексуални действия в района на гара Подуене. Пил е кафе в района на гарата, но не е посещавал подлеза. Съдът се ограничи в въпроси, които не са поставяни от първата инстанция и той също потвърди, че никога не е посещавал района на гара Подуене с Николай Благоев Кирилов и никога не ги е запознавал с Кузов. Моите очаквания са за оправдателна присъда”, каза адвокатът на Кузов.

„Не са се отметнали, те потвърдиха тези показания, които в папката по делото. Показанията бяха, че не ме познават, познават ме от телевизията”, коментира депутатът Кузов.

Магистратите признаха депутата за виновен по делото за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни – 15 септември 2001 година. Като основание за присъдата съдът посочи, че когато е било извършено деянието, момчето е било на 13 години.