Факелното шествие в Ловеч в памет на Апостола на свободата
Факелното шествие в Ловеч в памет на Апостола на свободата / БТА
Стотици граждани се включиха в организираното за осма поредна година национално възпоменателно факелно шествие под наслов "148 години безсмъртие". С над 700 факли преминаха през бул. "България, Бароковите къщи, транспортния мост, Художествена галерия и по улица "Мадара", за да стигнат до най-големия паметник на Васил Левски, издигащ се над стария квартал "Вароша" в Ловеч. Там поднесоха венци и цветя и отдадоха почит към делото на Апостола.
 

Факелното шествие в Ловеч в памет на Апостола на свободата
БТА


Организатор на събитието е ловешката патриотична гражданска организация "Ловчанци". Тази година организацията беше съобразена с противоепидемичните мерки. Всички участници в шествието носеха предпазни маски и се движеха в колона по двама. Друга промяна бе липсата на възпоменателна програма пред паметника на Левски, както е било предходните години, за да няма струпване на хора. Тя бе заменена с церемония по поднасяне на венци и цветя.

Шествието се предвождаше от младежи със знамена, под звуците на тъпан, а пред паметника на Апостола колоната бе посрещна от гайдар.
 

Факелното шествие в Ловеч в памет на Апостола на свободата
БТА

БТА