Станишев не съжалявал за целувката с Местан на Орлов мост
Станишев не съжалявал за целувката с Местан на Орлов мост / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„След загубата на изборите БСП бе в стрес. Сега нещата обаче се възраждат и партията е в кондиция. БСП влиза в ролята си на алтернативна опозиция".

Това каза пред бТВ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Хората в БСП трябва да имат самочувствието, че сме направили много при управлението на Пламен Орешарски. Намирайки се в опозиция, БСП е в добра позиция да развие каузата си", добави той.

Според Станишев сега управляващата коалиция не може да продължи много.

„В програмата на управляващите няма амбиция", каза още той.

Лидерът на ПЕС коментира и бившите си съпартийци, сега членове на АБВ. „Поведението на АБВ ми напомня една рапърска песен - "Хем с мен си, хем до мен си, хем си, хем не си", посочи Станишев. Според него АБВ е властови проект, доказал се като такъв, участвайки във властта на всяка цена. Той препоръча на Георги Първанов да се занимава със своята партия.

„Моето извинение към избирателите на ДПС бе абсолютно искрено и човешко", заяви Станишев, запитан за целувката на Орлов мост след извинението за Възродителния процес. „Аз не съжалявам за това, защото всички българи, турци, арменци, роми трябва да се чувстват равноправни граждани и държавата да бъде справедлива към тях", коментира Станишев.

„Когато БСП вземе 121 мандата, тогава ще имаме възможност да претендираме всички областни управители да са от нашата партия", каза още Станишев и допълни, че винаги има несправедливост в една коалиция по повод кабинета "Орешарски". „След европейските избори много ясно заявихме пред ДПС, че тази формула трябва да бъде променена. БСП трябваше да се почувства водеща партия, защото се натрупа напрежение", коментира Станишев.