Спомен за Стефан Данаилов. Днес легендарният актьор щеше да стане на 81.

Стефан Данаилов беше преди всичко приятел. Стараеше се да бъде приятел с нас, за да може да ни научи, преди да бъдем актьори, да бъдем хора, разказа актьорът Дарин Ангелов по NOVA.

Учеше ни как да живеем и успоредно с това на тънкостите на театралната професия. Цяло богатство е, че бяхме при него. Той можеше да обича с цялото си сърце и тази любов се връщаше към него”, уточни Ангелов. Според него личност като Стефан Данаилов ужасно много липсва на България.

Всички обичаха Стефан Данаилов: Кои са дамите, пленили сърцето му

„Той беше специален човек, изпратен с мисия. Стефан Данилов е една магия. Със всички роли, които е изиграл, той е доказал кой е и какво може. Най-голямото му постижение са студентите. Ние да се чувстваме като едно семейство, е нещо важно, което той прилагаше. Стефан Данаилов не издигаше фаворити”, каза актьорът Владислав Карамфилов. По думите му той  е бил човекът, който е показвал как се върви през тръните в живота, без те да се махат от пътя.

Според актрисата Ива Папазова Стефан Данаилов е имал умението да кара хората да не се взимат толкова насериозно. „Такава съвкупност от качества събрани в един артист няма да се повтори. Повод е България днес да празнува, че такъв човек се е родил в страната”