/ DarikNews.bg
За свой собствен дом мечтае през Новата година Спасителят от влака. Така стана известен Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишно момиче при инцидент във влака край Стара Загора и задържа извършителя на нападението.

С две събития ще запомни отминаващата 2019 година роденият в пазарджишкото село Церово Петър Бонев - случката в нощния влак Пловдив - Варна и пожар в Пазарджик, при който младият мъж успял да помогне на семейство да се спаси от пламъците, разказа БНТ.

"Трябва да си добър човек, но е нужно и малко смелост да имаш. Ако те е страх от мечки, не отиваш в гората. Трябва да си малко смел, но и трябва да си доста човечен", споделя мъжът.

Спасителят на намушканата Виктория с награда от община Стара Загора

Петър не се възприема като герой. Но се радва на добротата на хората, които го разпознават и поздравяват за доблестните му постъпки.

"Спира ме полицията, слизам аз от колата да дам документите и той ме посочи и само каза - Петър Бонев, аз викам: Да, същия. Дай да ти стисна ръка, браво, мъжки. Тръгвам да давам аз документите, той вика: Не, не, няма нужда, давай, пътувай. Качвам се аз, тръгвам, след 10 метра пак ме спира, викам нещо направил ли съм, да се снимаме просто с тебе, ти си много добро момче, много голям герой", разказва още Петър.

Мечтата на Петър през Новата година е да завърши къщата, която започнал да строи в родното си село и да се настани там със семейството си.

Искам да се оправя в живота. Малко по-добре да съм. Да си живея на село със съпругата ми. Да изгледам здраво, хубаво дете, надявам се да не е едно.
Петър мечтае и за повече човечност - и за повече отворени сърца към другите хора.