Сняг засипва Русенско
Сняг засипва Русенско / netinfo

Сняг вали в цяла Русенска област. Пътищата са проходими при зимни условия. Мокри, но почистени са направленията Русе-Разград, Русе-Силистра и Русе-Велико Търново.

Бурен, достигащ до ураганен вятър духа от сутринта и ще продължи до късна вечер, прeдупреждават синоптиците. Общината умолява всички граждани и строителни фирми да предприемат мерки за обезопасяване на сградите.

Служителите от снегопочистващата фирма “Русе пъблик сървисиз” ще дежурят денонощно, съобщи за Дарик радио управителят Йордан Миленков. Ако паднат температурите и пътищата се заледят ще бъде разпръсната луга, за да не се затрудни движението. Дружеството разполага с 900 тона пясък, 700 тона сол и 100 тона луга, каза още Йордан Миленков.

Проливен дъжд е разрушил десния бряг на Карамановското дере в село Пиперково, община Ценово, съобщават от гражданска защита. Разбита е пътната настилка на улица в селото и е застрашена жилищна сграда. Пострадали няма. Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия и аварии е извършила оглед на мястото.