Откриха оръжието, с което е извършено убийството тази сутрин в столичния квартал "Лозенец, съобщи "Телеграф". То е било открито в кофа за боклук на входа на Южния парк.

Преди това стана ясно, че криминалисти са намерили раница в контейнер за отпадъци в района на убийството.

Тази сутрин 50-годишен мъж беше застрелян в двора на кооперация на ул."Бигла", научи DarikNews.bg. Според очевидци той е бил убит от колоездач, който е минал покрай него. Мъжът е починал в линейката на път за ВМА.

Убийство в София: Застреляха мъж в ж.к. „Лозенец“

Към момента все още няма официално потвърждение на появилата се информация, че жертвата е бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР.

Линейката е пристигнала на мястото за 8 минути. Мъжът е намерен с три прострелни рани в корема и сериозна кръвозагуба. Към този час все още няма информация за мотиви, а издирването на извършителя е в ход.

По данни на Националната телевизия преди години той е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол за престъпление, свързано с нелегални цигари.

Любо Иванов е бил и началник на Криминална полиция в столичното 2-ро Районно. Уволнен е от системата преди повече от 10 години. Гравитирал е около емблематичните Къро и Анди, допълва БНТ.