"Славия" е новият носител на Купата на България след изключително драматичен финал срещу "Левски". Славия спечели с 4:2 след изпълнение на дузпи на националния стадион „Васил Левски“, съобщава gong.bg. В редовните 90 минути и след продълженията – 120 минути двубоят завърши 0:0.

Подробности за финала вижте в gong.bg

Левски Славия
БГНЕС

"Левски" имаше надмощие през първото полувреме, но не успя да оползотвори положенията, които бяха създадени пред вратата на Георги Петков. Съдията Никола Попов свири дузпа за "Левски" в 10-та минута. Жорди Гомес се опита да подаде, а Владислав Узунов игра с ръка и съдията Никола Попов посочи бялата точка.  Жорди Гомес изпълни наказателния удар в 12-та минута. Той насочи топката в долния десен ъгъл, но Георги Петков плонжира и успя да спаси.  

Левски Славия
БГНЕС

Въпреки пропуска на Гомес, играчите на "Левски" продължиха да доминират над своя съперник като до края на първата част стигнаха до още няколко възможности да поведат. В заключителните минути на първото полувреме футболистите на "Славия" на свой ред успяха на няколко пъти да погледнат по-смело към Божидар Митрев. В крайна сметка първото полувреме завърши без попадения.

Левски Славия
БГНЕС

Коментари и отзиви след двубоя вижте в gong.bg

Левски Славия
БГНЕС

След почивката отборът на Делио Роси продължи да е по-активният на терена. В крайна сметка и второто полувреме завърши без попадения и двубоят влезе в продължения.
Там отново не паднаха голове и победителят в тазгодишното издание на турнира трябваше да бъде определен след дузпи.

При изпълненията от бялата точка играчите на "Славия" бяха далеч по-прецизни и с 4:2 стигнаха до крайния успех.

Левски Славия
БГНЕС

Още спортни новини вижте в gong.bg
gong.bg