Скандалната директорка на дома „Таню Войвода” отново на работа
Скандалната директорка на дома „Таню Войвода” отново на работа / снимка: DarikNews.bg, архив, Дарик Пловдив

Съдът върна на работа скандалната директорка на асеновградския дом „Таню Войвода" Весела Симеонова. Заповедта за повторното й назначение е подписана от кмета д-р Емил Караиванов миналия четвъртък, съобщиха за Дарик от пресцентъра на община Асеновград.

Симеонова бе дисциплинарно уволнена от кмета д-р Караиванов заради обвинения в системен тормоз и унижения от страна на децата в дома. Агенция „Закрила на детето" назначи проверка по случая и сезира прокуратурата. Близо две години по-късно Върховният съд решава, че няма категорични доказателства за извършените от Симеонова дисциплинарни нарушения, описани в заповедта за уволнението.

От пресцентъра на общината уточниха, че част от причините за това решение е забавяне от страна на администрацията в изготвянето на заповедта за уволнение. Периодът съвпада с местните избори през 2011 г. и предаване на документооборота на новоизбрания кмет д-р Емил Караиванов.

Няма напрежение в дома след връщането на Симеонова на работа и няма негативни реакции от страна на децата и възпитателите.

Директорката вероятно е намерила подход при работата с тях, допълниха от пресцентъра.

Други новини от Пловдив