Сидеров и депутати от Атака се събраха пред офиса на СКАТ в Бургас
Сидеров и депутати от Атака се събраха пред офиса на СКАТ в Бургас / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Волен Сидеров, депутати и активисти от "Атака" скандират "Мафия!" пред офиса на телевизия СКАТ в Бургас. В този час там са се събрали няколко десетки бургазлии и наблюдават случващото се.

Спонтанният митинг е своеобразно продължение на случая от вчера, когато на бензиностанция в края на града се стигна до физически сблъсък между "Атака" и служители на СКАТ.

По време на демонстрацията, която започна пред офиса на телевизията в комплекса "Зорница", хората на Сидеров издигнаха плакати "Долу СКАТ!" и "Свобода за Бургас!".

Преди началото на демонстрацията до медиите бе разпространено писмо, в което се казва, че от СКАТ са подали жалба срещу Волен Сидеров и депутатите от "Атака". Документът е внесен в Пето районно полицейско управление в Бургас от името на собственика на медията Валери Симеонов.

В него се казва, че на 5 юли около 19.00 часа депутатите Волен Сидеров, Деница Гаджева, Десислав Чуколов, Миглена Александрова, Калина Балабанова, Димитър Димов, Иван Димитров и Адриан Асенов са блокирали улицата пред офиса на СКАТ. Те отправили ругатни и непристойни изрази към собственика на телевизията Валери Симеонов, към служителите на медията и към граждани, които по това време били в района.

Междувременно от "Атака" са уведомили органите на МВР в Бургас и Бургаската прокуратура за действията на екипа на телевизия СКАТ, съобщават от партията.

Екип от шестима души от телевизия СКАТ малтретирали физически депутати от "Атака". Депутатите били блъскани от репортер и оператор на СКАТ. Упражнено било и насилствено извиване на ръцете на депутатите. От бургаската телевизия заплашвали със саморазправа и убийство, се посочва в прессъобщението на партията, цитирано от БТА.

"Атака" "призовава органите на реда и съда да вземат мерки срещу агресорите и ги накажат според българските закони", се казва в съобщението.