Сидеров и Чуколов вече могат да бъдат арестувани
Сидеров и Чуколов вече могат да бъдат арестувани / netinfo

Парламентът разреши задържането на депутатите от „Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Искането дойде от главния прокурор Сотир Цацаров заради нахлуването им в НАТФИЗ. По другото искане на Цацаров - за свалянето на депутатските им имунитети, не се наложи решение на пленарната зала, тъй като Сидеров и Чуколов сами се отказаха от тях.

За разлика от миналата седмица, когато парламентът свали имунитетите на двамата депутатите заради обиска на клек-шопа на ул. „Раковски" и Сидеров беше доста обстоятелствен в защитата си, този път прецени да бъде далеч по-лаконичен.

Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ

Лидерът на "Атака" се извини на депутатите от анкетната комисия за имунитета му, които са получавали заплахи по телефона.

Вижте какво каза Сидеров

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че дали Сидеров е виновен за хулиганство последно народните представители трябва и могат да преценят. „Имаме обаче искане да разрешим на прокуратурата да направи преценка дали се налага мярката за неотклонение „задържане под стража". Ако ние отхвърлим това искане на прокуратурата, ще потвърдим убеждението у българските граждани, че народните представители са безнаказани, че съществува политическа класа и че гарван гарвану око не вади", каза Кънев

Повдигнаха обвинения на Сидеров и Чуколов

„Театърът от ВИТИЗ (понастоящем НАТФИЗ - бел. ред.) сега се пренася в Народното събрание. Народните представители не са безнаказани и това стана ясно с гласуване по въпроса за даване на разрешение за провеждане на наказателно производство. Само че този театър, който днес се развива по отношение на мярката за неотклонение, е част от опита театърът да бъде прехвърлен и да се затворят другите големи проблеми на политическите сделки", каза лидерът на левицата Михаил Миков.

В крайна сметка с гласовете на всички парламентарни групи без Атака и БСП парламентът даде възможност Сидеров и Чуколов да бъдат задържани заради нахлуването в НАТФИЗ.

Всичко за среднощните екшъни с Волен Сидеров вижте ТУК