Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ
82448
Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ
  • Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ

Лидерът на Атака Волен Сидеров, придружен от десетина души, е нахлул в сградата на НАДФИЗ „Кръстьо Сарафов" в столицата в петък вечер. Това се е случило около 20.15 часа. Сидеров е бил придружен от депутата Десислав Чуколов и още няколко човека. Те изблъскали портиера и се качили на втория етаж, където се провеждали занятия.

Поредната акция на Волен Сидеров е започнала от клек-шопа на улица „Г.С. Раковски" в столицата, където той предизвика скандал преди две седмици. Сидеров отново е посетил магазина, неясно с каква цел.

Сидеров с поредни нощни проверки по магазините

Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ
netinfo
След това се е отправил към НАТФИЗ, придружен от група народни представители. Той е нахлул в сградата малко след 20.00 часа, когато там са се провеждали занятия. Сидеров и хората му са заплашили студенти, които са участвали в часовете на втория етаж в университета, влезли са и в пререкания и с преподаватели. По информация на Дарик е накарал няколко от студентите да пишат обяснения.

Сотир Цацаров поиска от парламента сваляне на имунитета на Волен Сидеров

Една от студентките е извадила телефон, за да заснеме случващото се, но е била блъсната, заплашена и е силно афектирана. Не се знае дали има кадри от станалото, но пък има много очевидци, които вече са дали показания в полицията.

Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ
netinfo

След това Сидеров и групата му са излезли от НАТФИЗ и са се разминали са минути с идващите към мястото полицейски патрули.

Вижте във видеото какво разказа пред Нова телевизия охранителят в НАТФИЗ, който е викнал полицията. Източник на видеото: Novanews.bg

Скандал с Волен Сидеров в центъра на София (ВИДЕО)

НАТФИЗ не е бил последната спирка от обиколката на Сидеров в столицата. Групата му се отправила към известна дискотека в района на университета в центъра, където по информация на Дарик е имало проблем с охранителите на заведението.

Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ
netinfo

Волен Сидеров заяви, че е повел битка срещу дрогата. На много места в София се продават наркотици, твърди народният представител. Той заедно с колеги и телевизионен екип решили да отидат в НАТФИЗ, за да залепят плакати срещу дрогата, разказа депутатът пред агенция ПИК. Той обясни, че в един момент студентите се подразнили и един от тях нападнал оператора и му счупил очилата.

Преди две седмици лидерът на Атака Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов предизвикаха скандал пред магазин в центъра на столицата. Сидеров твърдеше, че в клек-шопа на улица „Раковски” се продават незаконни вещества и безакцизни стоки. Той влезе в пререкания с полицията, а след инцидента вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че има данни, че той е посегнал на служител на реда. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров от парламента. Проверка на полицията в магазина, към който политикът отправи обвинения, показа, че там не се продава нищо незаконно.

Източник на видеото: Novanews.bg