/ Пресцентър, Министерски съвет
На редовното си заседание днес правителството ще одобри допълнителни плащания от Централния бюджет по бюджета на Министерството на транспорта за 2018 г. за предоставяне на възмездна финансова помощ на "Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Кредитори запорираха сметки на БДЖ - Пътнически превози

Кабинетът се очаква да предложи на Народното събрание за ратифициране със закон на споразумение за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на националната система за електронно събиране на пътни такси.

Министрите ще разгледат промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, както и промени в Тарифа 4 на таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.

Няма да разпродават активи на БДЖ заради запора на сметки от кредитори

Правителството ще одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 г. за финансово осигуряване на дейности по национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", както и за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 г.

В дневния ред на заседанието е и проект на решение за прекратяване на процедура за предоставяне на концесия за плаж "Албена".