Ивайло Московски
Ивайло Московски / netinfo
Защо българските данъкоплатци да плащат заемите на железницата. Министърът на транспорта предлага референдум по темата
Министър Московски за БДЖ
97604
Министър Московски за БДЖ
  • Министър Московски за БДЖ

Честно ли е спрямо българските граждани да плащат дълговете на БДЖ, натрупани с години. Можем да направим референдум по този въпрос. От железниците питали ли са данъкоплатците, дали да теглят кредити?! Ще намерим решение на проблема, но се чудя на наглостта на тези хора, които не търсят изход, а сега изискват от държавата.

Това каза днес в Бургас министърът на транспорта Ивайло Московски по повод блокираните сметки на предприятието "Пътнически превози". Заемът,  който е повод за запориране на сметките е от 2007 година за 250 милиона лева. По думите на министъра обаче тези дългове не бива да се плащат от българските граждани. Той твърди, че до момента няма наличен нито един документ, свързан с погасяването на заема.
"Много е лесно е да се говори и да се разполага с данъците на българските граждани. Всъщност всички призиви веднага всичко да бъде плащано по тези заеми означава парите да се извадят от бюджета", каза още министърът.
Московски обаче е категоричен, че ще се намери решение. "По всяка вероятност ще бъде отпуснат безлихвен заем от държавния бюджет, който после бъде компенсиран от сектор „Транспорт“ под различни форми", допълни министър Московски.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл: