Ще искат оставката на директора на полицията в Пазаржик
Ще искат оставката на директора на полицията в Пазаржик / netinfo

Областният управител на Пазарджик Ангел Чолаков ще поиска оставката на директора на пазарджишката полиция комисар Емил Ганчев заради превишени права на полицията при потушаване на скандала в ромската махала на 13 октомври.

Това каза пред журналисти областният управител, който днес, заедно с кмета на общината Иван Евстатиев, провериха на място щетите след полицейската намеса при овладяването на масовото сбиване в квартал "Изток" в Пазарджик. Назначена е специална комисия, която да установи щетите.

Според областния управител и кмета на общината, жандармерията е превишила правата си и е действала неправомерно, но според тях става дума за полицейска грешка, тъй като пловдивските жандармеристи не познават района в ромската махала на Пазарджик.

Кметът Евстатиев коментира, че полицията е превишила правата си и без основание е влязла в къщите на ромите и е унищожила част от покъщнината. Има и много оплаквания за нанесен побой на лица, които не са участвали в скандала. От общината ще бъде изготвен списък и на хората, за които се твърди, че са потърсили лекарска помощ, но медиците са отказали да им издадат медицински.