Семейството на цар Киро се мести в центъра на Пловдив
Семейството на цар Киро се мести в центъра на Пловдив / снимка: БГНЕС, архив

Скандално известната ромска фамилия на Кирил Рашков ще се мести в центъра на Пловдив. Семейството ще живее в 5-етажна сграда, известна като „Хотела на цар Киро", която в момента се ремонтира, съобщава БНТ.

В опит на екипа на телевизията да се свърже с новите обитатели на луксозната сграда Кирил Рашков извикал полиция и отправил серия заплахи за съдебни дела.

Сградата е строена като хотел. През 2005 г. Кирил Рашков я купува и узаконява като офис сграда, но дълго време тя стои необитаема.

„Сградата е узаконена и след това е издадено разрешение за ползване от ДНСК, така че сградата е законна", коментира инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет на Пловдив.

В началото на февруари тази година Общината одобрява проект за преустройство на обекта от офис сграда в жилищна.

„На тези пет етажа са планирани по два апартамента, единият апартамент е 200 и няколко квадрата, другият е 30 квадратни метра", каза инж. Кацарски.

Ромското семейство идва всеки ден тук. Сградата се ремонтира усилено, а голяма част от обзавеждането на фамилията също е пренесено.

При опит екипът на медията да разговаря с Кирил Рашков, той е заплашил, че ще викне полицията и прокуратурата заради това, че си позволяват да снимат имота му.

Минути след това на мястото пристигнал дежурен екип на 4-о РУП. Полицаите обяснили, че са извикани по сигнал, подаден на телефон 112.

Преди година Рашков излезе от затвора, а делата срещу фамилията продължават.