Сакскобургготски иска оставките на старото ръководство на Политическия съвет
Сакскобургготски иска оставките на старото ръководство на Политическия съвет / netinfo
Промени в парламентарната група на НДСВ на този етап няма да има, това стана ясно след заседанието на групата, в което участва лидерът на партията Симеон Сакскобургготски. Той е поискал единствено оставките на ръководството на стария политически съвет.

Още преди конгреса оставки от старото ръководство са подали заместник-председателите на НДСВ Милен Велчев, Долорес Арсенова и Николай Свинаров.  Оставка е подал и секретарят на НДСВ Владимир Дончев.

Симеон Сакскобургготски не съобщи подробности около поисканите от него промени с уговорката, че това са вътрешнопартийни въпроси. Няма нужда от толкова напрежение, невероятни неща като някакви коалиции, публичният дуел не е полезен, каза лидерът на НДСВ. Запитан ще напусне ли някой от депутатите жълтата група, той каза: „Едва ли, не виждам нужда от това”.

Въпреки че обеща радикални промени в групата, Сакскобургготски не е обявил намерени за такива.

Единствената подадена оставка на заместник-председателя на парламентарната група на НДСВ Минчо Спасов не е била приета от лидера. Радикални промени ще се проведат когато вече има някакви реакции, след като обсъдим нещата, каза Сакскобургготски. На въпрос дали ще иска оставки на някои от министрите си, лидерът на НСДВ каза, че това е въпрос който подлежи на обсъждане от премиера.

Сакскобургготски изрази надежда партията да излезе по-единна след днешното заседание на групата.

Професор Огнян Герджиков обясни, че в парламентарната група не са разбрали ясно дали лидерът иска оставка само на ръководството на стария политически съвет или на всички негови членове.

Вероятно самият той ще прецени кои оставки ще приеме и кои не, допълни Герджиков. Освен Велчев, Дончев и Арсенова, които са подали оставките си по-рано, в ръководството на партията са още заместник-председателите Николай Свинаров, Пламен Панайотов и Соломон Паси.

Те – според призива на лидера, трябва да подадат оставки си днес.