Разбиха нарколаборатория в София, трима мъже са арестувани
Разбиха нарколаборатория в София, трима мъже са арестувани / БГНЕС, архив

Трима мъже са задържани при полицейска операция в София срещу производство на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската акция, под наблюдението на Софийската градска прокуратура, е започнала, след като била получена оперативна информация, че криминално проявеният 54-годишен мъж произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества.

При проверка на получените данни униформените служители от СДВР установили, че за целта мъжът използва складова база на улица "Чепинско шосе". Полицаите са намерили и иззели множество прахообразни вещества, тревиста маса, бутилки с различни по вид течности, везни, кантари и съдове.

При последвалите полицейски действия в жилището на мъжа били открити 2500 лв. и везна. В рамките на образуваното досъдебно производство е установено, че иззетите вещества са амфетамин, хероин, марихуана и кокаин.

Предстои изготвянето на експертизи за установяване на вида и съдържанието на други иззети вещества - различни течности и 21 кг прахообразно вещество.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на тримата мъже е повдиганото обвинение и са арестувани за срок до 72 часа. На 12 юни Градската прокуратура в София ще поиска налагане на постоянна мярка за неотклонение на задържаните.