Разбиха домашна печатница за фалшиви документи
Разбиха домашна печатница за фалшиви документи / netinfo

Печатница за фалшиви документи за самоличност, дипломи и шофьорски книжки е разкрита от служители на сектор БОП и полицията в Крумовград. Операцията е била съгласуван с районната прокуратура.

Баща и син от село Качулка са задържани в управлението в Крумовград. Извършени са претърсвания в дома им и в автомобил. Служителите на полицията са открили и иззели

компютърна конфигурация – лаптоп, два принтера, скенер, устройство за ламиниране, образци на лични карти, паспорти, шофьорски книжки, фолио за ламиниране и печати. Предстои да бъде извършен оглед на веществените доказателства и да се установи точният брой на иззетите различни видове документи.

Работата на полицията продължава с оглед установяване на времето на действие на печатницата и механизма за набиране на клиенти. Образувано е дознание от Наказателния кодекс по чл. 308, ал.2 за съставяне на неистински официални документи, сред които такива за самоличност, за завършено образование, за придобита квалификация за управление на МПС, посочват още от полицията в Кърджали. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 8 години.

Бащата веднъж вече е бил задържан за същото деяние. Преди 8 години срещу него е било водено предварително производство за изготвяне на фалшиви паспорти, но то все още не е приключило, тъй като част от свидетелите са напуснали страната и са обявени за издирване.

Други новини от Кърджали