Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира пред журналисти случаят с кадрите на хулиганска проява на Венцислав Дамянов - Боксьора от Световрачене.

„Тези лица, които всички видяхме на кадрите - тези хулигански сцени, са извършвани очевидно под чадър на полицейски служители, като не изключвам също и под чадъра на някой от ръководството на МВР. Казвам това, защото е логично да се приеме, че подобни типове са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят гражданите в тези три населени места и никой да не предприеме никакви действия“, каза Рашков.

"Сега направихме това, след като се сезирахме от кадри от телевизиите. Аз до този момент съм бил в неведение, че е възможно толкова близо до централната сграда на МВР да има такъв извратен тип, който да си позволява подобна нагла престъпна дейност", каза още служебният вътрешен министър.

Бойко Рашков уточни, какво е направил, след като е видял кадрите по телевизията.

До момента съм отстранил началника на 2-о РУ, защото не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Хората са подавали жалби, а неговите служители са бездействали“, разясни Рашков.