Първо заседание по делото, което актьорът Юлиан Вергов заведе срещу колежката си Диана Димитрова за клевета. Дотук се стигна година след като актрисата публикува във Facebook снимки, на които е с посинено око и подуто лице, предаде NOVA.

Сега Вергов я съди, защото се почувствал обиден от неин пост в социалната мрежа. Той обаче не се яви в съдебната зала, а беше представляван от адвоката си. Съдът възможност на двамата да се споразумеят до 22 февруари, когато е датата на следващото заседание.

Актрисата Диана Димитрова ще съди Юлиан Вергов за клевета

„Аз споразумение с този човек по никакъв начин няма да сключа. Мисля, че темата е прекалено болезнена. Явих се днес, но не само от свое име. Явявайки се, аз съм представител на всички жени в България, които са допуснали моята грешка да мълчат и не са говорили, когато е трябвало. Аз искам да го предизвикам, ако се чувства невинен, да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида във Facebook статус”, заяви Димитрова.

По този случай прокуратурата не откри доказателства за нанесен побой и отказа да образува досъдебно производство. Самата Димитрова пък се отказа да съди Вергов.
NOVA