Протест на Oколовръстния път на София заради нов център за долекуване на хора с наркотични и алкохолни зависимости в Чепинци. Десетки недоволни се обявиха против новата институция, защото къщите им се намират в непосредствена близост до нея, посочва Нова телевизия.

Според тях не е ясно при какви условия хора със зависимости ще бъдат настанявани в новия център. От организацията, която стои зад проекта, коментираха, че повод за притеснение няма.

"Организацията, която направи Центъра, даде сериозно обещание, че хората няма да напускат къщата. Оказа се обаче, че тези зависими хора излизат без надзор. Има един момент, в който ще дойде абстиненция, пристъп, те нямат контрол", категоричен бе единият от организаторите на протеста.

"Практиката на някои места показва, че страхът на хората е основателен. Доста институции са одобрили проекта. Ние обаче не сме били уведомени", заяви от своя страна кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев.

"Разбрахме, че хората, които ще бъдат настанявани тук, са наркомани. Страх ни е за децата ни", заяви една от протестиращите.

Източник: Novanews.bg